„Ne putem aştepta la coaliţie cu comuniştii, cu părere de rău. Partidul Comunist nu este partidul care reprezintă naţiunea, este partidul care a adus toate necazurile pentru neamul nostru. Vectorul lor nu este vectorul european”, a spus un cetăţean al Republicii Moldova.

„Vedeţi ce face Lupu şi Filat, umblă după Voronin. Voronin cel care e un criminal de stat... -Filat a spus că nu va face coaliţie cu Voronin -Păi nu e asta făţărnicie? Şi nu vedeţi că repetă ca un papagal ce spune Lupu? Parcă se vorbeşte că acolo Plahotniuc dirijează. Noi am votat coaliţia care e pro-europeană, dar ei duc tratative cu comuniştii. Sunt nişte lipitori cum au zis Eminescu", a opinat un alegător.

Alţii cred că o alianţă cu comuniştii ar fi o bătaie de joc faţă de cetăţenii care au votat şi au sperat într-un viitor mai bun.

„Acum s-a ajuns la culmea ipocriziei, prostiei, indecenţei. Aceştia sunt nişte nulităţi care s-au căţărat sus în ierarhia asta a noastră şi ne parazitează. Nişte parveniţi şi nişte hoţi!”, susţine alt cetăţean al ţării.