Procurorii au stabilit că prin utilizarea datelor cardurilor bancare străine, fără ştirea şi acordul titularilor, învinuitul îşi procura bilete de avion prin intermediul reţelelor informatice. Cel mai des, acesta utiliza servicii de vânzare a biletelor on-line ale mai multor companii, iar drept destinaţii alegea Paris, Istanbul, Antalya, Bucureşti, Londra, Minsk, Lisabona, Moscova etc.

Astfel, între 2012 şi 2014, învinuitul a procurat în mod fraudulos bilete de avion pe numele a circa 50 de persoane şi a achitat cazarea în hotelurile din oraşele enumerate în sumă de circa 400 de mii de lei. Potrivit procurorilor, prin aceeaşi schemă ilegală, învinuitul efectua plăţi on-line pentru procurarea florilor, a cadourilor, a combustibilului, a produselor alimentare etc., estimate la circa 16 mii de lei.

De asemenea, procurorii au constatat că, doar în decurs de cinci zile, utilizând serviciile de achitare on-line prestate de către băncile comerciale din Republica Moldova, precum şi sisteme informatice străine, inculpatul a efectuat plăţi de reîncărcare a conturilor de telefon în sumă de peste 70 de mii de lei.

În cadrul percheziţiei la domiciliul acestuia, procurorii au depistat şi ridicat 11 cartele SIM şi 9 carduri bancare nepersonalizate, înscrisuri cu date ale conturilor bancare deschise la instituţii financiare din SUA, documente cu privire la diverse transferuri băneşti şi dispozitive de criptare a informaţiei electronice.

De asemenea, au fost descoperite produse informatice utilizate la deghizarea adresei IP a sistemului informatic, date ale cardurilor bancare străine şi ale tranzacţiilor frauduloase cu privire la procurarea biletelor de avion, conturi electronice WebMoney etc.

Actualmente, urmărirea penală în privinţa complicilor acestuia continuă într-o procedură separată. Cauza penală a fost expediată pentru examinare către Judecătoria sectorului Botanica, iar inculpatul riscă până la 19 ani de închisoare.