VIDEO

„Partidul Şor” şi-ar fi mutat sediul chiar în incinta Primăriei Orhei; Responsabilii de la Autoritatea Naţională de Integritate invocă un conflict de interese

„Partidul Şor” şi-ar fi mutat sediul chiar în incinta Primăriei Orhei; Responsabilii de la Autoritatea Naţională de Integritate invocă un conflict de interese
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 07.02.2018 19:24
„Partidul Şor” şi-ar fi ales un nou sediu. Şi nu unul oarecare, dar tocmai clădirea Primăriei oraşului Orhei. Reprezentanţii formaţiunii politice infirmă acest lucru, dar filmările făcute la faţa locului vorbesc de la sine. Responsabilii din cadrul Autorităţii Naţionale de Integritate invocă un real conflict de interese, deoarece Ilan Şor nu are dreptul să dea partidului său spaţiul ce aparţine administraţiei publice locale. 

Astfel a fost întâmpinată echipa noastră de filmare de către gardienii de la Primăria Orhei. Întrebaţi dacă în clădirea administraţiei publice locale se află şi sediul „Partidului Şor”, aceştia au refuzat să ne răspundă. Asta deşi pe uşa unui birou de la parter se vedeau clar abţibilduri cu simbolul formaţiunii. Nu a fost mai vorbăreţ nici un bărbat care a ieşit din acel cabinet.

Purtătorul de cuvânt al „Partidului Şor”, Alina Şargu, a infirmat faptul că noul sediu al formaţiunii s-ar afla în clădirea Primăriei.

O convorbire telefonică a paznicului cu o persoană necunoscută ne face să credem că realitatea e alta.

Ulterior, un telespectator din Orhei ne-a expediat imagini video, care confirmă faptul că reprezentanţii „Partidului Şor” stau şi în clădirea Primăriei, nu doar la sediul de pe strada Vasile Lupu.

Solicitaţi să comenteze situaţia din Orhei, responsabilii din cadrul Autorităţii Naţionale de Integritate au spus că Ilan Shor a încălcat legea, dacă a ales clădirea Primăriei pentru formaţiunea sa.

Eugen Viţu a spus că instituţia pe care o reprezintă se va autosesiza pe marginea acestui caz.

Viceprimarul de Orhei Marina Cravcenco, responsabilă de „probleme economice, buget şi finanţe”, a refuzat să abordeze acest subiect pe motiv că este într-o şedinţă, iar apoi nu a mai răspuns la telefon. 

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI