Apelul a fost lansat de Platforma Demnitate şi Adevăr, care cheamă veteranii de război şi foştii angajaţi ai instituţiilor de drept să nu se lase manipulaţi şi antrenaţi în jocuri politice murdare, ci să-şi îndeplinească atribuţiile conform jurământului depus.

„Republica Moldova, pentru viitorul căreia am luptat în războiul de pe Nistru, trece astăzi printr-o perioadă extrem de difiilă, soldată cu o criză profundă în toate domeniile vitale. Actuala clasă politică a pus pe umerii cetăţenilor întoarcerea în sumă dublă a miliardului furat, a sfidat recomandările Comisiei de la Veneţia şi a partenerilor de dezvoltare, a pus în pericol asistenţa macro-finaniară din partea UE, a acaparat totalmente justiţia, a adus la sărăcie lucie populaţia, a alungat de acasă sute de mii de oameni, plecaţi peste hotare în căutarea unei vieţi decente.

În aceste condiţii vitrege spiritului de independenţă şi aspiraţiei pro-europene, pentru care şi-au dat viaţa sute de bărbaţi destoinici ai neamului, facem apel către toţi camarazii de arme, participanţi la Războiul pentru Independenţa ţării să se alăture spiritului protestatar şi să participe activ şi masiv la manifestaţia programată pe 17 septembrie 2017 în faţa Parlamentului. Trebuie să ne solidarizăm cu toţii pentru a pune presiune populară asupra guvernării oligarhizate, corupte şi compromise; pentru a apăra cetăţenii ţării, democraţia şi obiectivul naţional de integrare europeană. Pentru ca, printr-un efort comun, cu onoare şi demnitate, să ne luăm ţara înapoi.

Trebuie să ne unim şi să uzăm de spiritul nostru patriotic, combativ, care ne-a însufleţit şi ne-a ţinut de veghe în cele mai dificile clipe ale istoriei noastre. Puterea ocultă încearcă să ne dezbine, cumpărând, şantajând, ameninţându-i pe cei slabi cu duhul. Din păcate, unii s-au lăsat cumpăraţi cu câteva sute de lei, cu un prânz gratuit sau cu o promisiune mincinoasă din partea criminalilor uzurpatori.

Dragi confraţi de arme, pe 17 septembrie să ne manifestăm plenar voinţa! Să ne pronunţăm hotărât împotriva regimului oligarhic instaurat de actuala clasă politică şi să pledăm cu fermitate pentru valorile unui autentic stat democratic de drept. Să nu cădem pradă manipulărilor cu tentă geo-politică ale binomului Plahotniuc-Dodon, în spatele cărora se ascunde crima, genocidul, jaful şi mentalitatea mafiotă.

Ne adresăm încă o dată foştilor colegi din cadrul structurilor de forţă, îndemnându-i să nu se lase manipulaţi şi antrenaţi în jocuri politice murdare, ci să-şi îndeplinească atribuţiile în strictă conformitate cu legea şi cu jurământul de credinţă Patriei şi Poporului.

În numele libertăţii şi viitorului ţării, trebuie să acţionăm împreună! Doar împreună vom reuşi!”

Chişinău, 12 septembrie 
Platforma Demnitate şi Adevăr