Pe primul loc este alianţa PPCD cu PCRM în 2005. „Partidul Popular Creştin Democrat din Moldova (PPCD) a fost unul din principialele partide ale ţării timp de aproape două decenii, având un electorat stabil (de circa 10%), însă a fost suficient ca această formaţiune să încheie un parteneriat neoficial cu oponenţii lor ideologici (comuniştii) în 2005, că toată baza sa electorală s-a risipit. Într-un timp record, PPCD a intrat în anonimat politic, aflându-se în această postură şi în prezent”, se spune în clasamentul citat.

Pe locul doi este alianţa PLDM cu PD în 2015. „Cât timp PLDM şi PD au făcut parte din aceeaşi coaliţie, având şi alţi parteneri politici (din 2009 până în 2014), lucrurile au mai mers cum au mers. Însă, a fost suficient ca PLDM şi PD să decidă că vor guverna doar împreună, fără alţi parteneri politici (guvernul minoritar din 2015) că PLDM a intrat într-o perioadă nefavorabilă din toate punctele de vedere. Către finele anului 2015, din acest partid rămâne practic doar denumirea, rating-ul său căzând sub un procent”, se menţionează în material.

Pe locul trei este alianţa PL cu PD în 2016. „Soarta PL, după ce decide să constituie o coaliţie de guvernare comună cu PD şi cu unii deputaţi neafiliaţi la începutul anului 2016, poate fi comparată atât cu soarta PPCD din 2005, cât şi cu soarta PLDM din 2015. Într-un timp record, din electoratul stabil de peste 10% al acestui partid rămâne doar circa 1%”, mai notează sursa.