„La această întâlnire Plahotniuc mai mult de patru ore îl ruga pe Caramalac ca să fie votat Zubco în funcţia de procuror general. La moment Platon şi unii deputaţi din AMN blocau votarea procurorului Zubco. Ce-am văzut eu atunci şi ce am văzut puţin timp mai târziu, am văzut că au o relaţie, au şi unele presupuse afaceri. Caramalac l-a ajutat atunci cu votarea lui Zubco în funcţie, asta v-o spun sigur”, a declarat Renato Usatîi.

„Ceea ce a spus acest presupus, care desena în nisip cu beţişor, că Caramalac l-ar fi comandat din cauza dosarelor penale pe care le are în Republica Moldova, aici pot să vă spun că cam nu e o logică deoarece Caramalac are aceste dosare în Republica Moldova de 20 de ani şi dacă mergem după logica asta, atunci Caramalac trebuia să îl lichideze mai întâi pe Lucinschi că au avut conflict, mai apoi pe Voronin, pe urmă pe Urechean şi doar după ei pe Plahotniuc, înţelegeţi?”, a adăugat liderul Partidului Nostru.
 
Totodată, Renato Usatîi a menţionat: „Ştiţi cum, o persoană care după accent văd că nici nu este din Republica Moldova, un presupus ucrainean, vorbeşte că l-a comandat pe unul prin altcineva, cam nu merge. Putem mâine să îi punem un sac în cap la orice persoană din Ucraina, Belorusia, România şi să-l rugăm, păi ăla o să spună că l-a comandat şi pe Papa de la Roma. Şi Caramalac, eu vă voi spune, e cam pensionar pentru operaţiuni de genul acesta”.

Amintim  că ieri în cadrul unei conferinţe de presă, procurorul Vitalie Busuioc a anunţat că unul dintre comanditarii acestei tentative ar fi Grigore Caramalac.