Filipov îi va locul lui Maxim Lebedinschi, care a părăsit CEC-ul pentru funcţia de consilier al preşedintelui Igor Dodon. El a fost numit pentru perioada neexpirată a mandatului predecesorului său.

Noul membru al CEC este de profesie jurist şi deţine şi fotoliul de consilier municipal. Numele acestuia apare într-o investigaţie RISE privind schemele prin care Igor Dodon a primit bani prin offshore-uri din Bahamas.

Vadim Filipov este sponsor de partid şi unul dintre intermediarii care „a împrumutat” 500 de mii de lei din banii veniţi din offshore pe contul firmei Exclusiv Media SRL, proprietatea deputatului Corneliu Furculiţă, omul de încredere, oficial, al lui Igor Dodon. La ultimele alegeri parlamentare, Filipov a donat partidului 228.300 lei. 

Totodată, Pavel Filipov este reprezentantul PSRM în instanţă în procesul intentat împotriva reporterilor RISE.

Potrivit investigaţiei, socialiştii s-au grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federaţia Rusă şi creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas. Miza a fost mare: un transfer de peste 30 de milioane de lei, sumă care depăşeşte cu mult bugetul Partidului Socialiştilor de la alegerile locale din 2015.

Banii au intrat în Moldova cu câteva luni înainte de prezidenţiale, printr-o firmă de media. În baza unor contracte de împrumut, milioane de lei au ajuns din această companie la sponsori ai partidului.