„Încă o dată despre reformele lui Plahotniuc-Filip. Încă în septembrie 2016, a fost promisă reforma administraţiei centrale şi reducerea ministerelor şi agenţiilor. Acum e sfârşitul lui martie 2017. Au trecut şapte luni. Unde este reforma? Când va fi adoptată legea integrităţii? Deja de un an nu activizează nici un organ care să verifice declaraţiile pe venit ale funcţionarilor. Toţi aşteaptă implementarea reformelor şi crearea Agenţiei Naţionale de Integritate. Acum nimeni nu verifică nimic”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Totodată, vicepreşedintele Platformei DA mai spune că „deja de trei ani este tărăgănată anchetarea furtului miliardului. Niciun condamnat. Nici un bănuţ nu a fost întors”.

În acest context, Alexandru Slusari enumeră câteva rezultate ale aşa-numitelor reforme implementate de guvernare:

  1. Creşterea datoriei de stat până la 52 de miliarde de lei;
  2. Punerea pe umerii cetăţenilor miliardele furate şi dublarea datoriei;
  3. Majorarea amenzilor şi tarifelor pentru serviciile medicale;
  4. Majorarea vârstei de pensionare în condiţiile în care pensiile oamenilor nici nu ajung pentru coşul minim de consum;
  5. Profesorii care protestează, salariile cărora nu pot fi mărite;
  6. Exodul populaţiei a luat amploare.
„Iar pentru ca cetăţenii să se nu revolte şi să nu schimbe această conducere, Plahotniuc bagă frică în societate şi impune sistemul uninominal, iar fratele lui mai mic Dodon intensifică lupta geopolitică în ţară, sustrăgând atenţia de la problemele reale”, a adăugat Alexandru Slusari.