VIDEO

Bugetul pentru campania de promovare a sistemului uninominal, subiect tabu; PD se fereşte să spună informaţii despre cheltuieli

Bugetul pentru campania de promovare a sistemului uninominal, subiect tabu; PD se fereşte să spună informaţii despre cheltuieli
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 22.03.2017 17:11
Reprezentanţii Partidului Democrat se feresc să spună cât cheltuiesc pentru campania de promovare a proiectului privind introducerea sistemului de vot uninominal. Întrebat ce buget alocă formaţiunea în acest sens, vicepreşedintele PD Sergiu Sîrbu ne-a îndemnat să citim rapoartele financiare ce vor fi prezentate mai târziu la Comisia Electorală Centrală.

„Toate cheltuielile vor fi transparente şi indicate în rapoartele financiare care se depun trimestrial la Comisia Electorală Centrală şi acolo va fi indicat absolut tot, de aceea noi chiar vă rugăm să analizaţi aceste rapoarte. O cifră prealabilă probabil că încă nu există. Campania încă nu s-a încheiat. Facturile încă mai vin”, a declarat Sîrbu.

Amintim că fracţiunea PD a depus în Parlament un proiect de lege privind modificarea Codului Electoral, ceea ce presupune ca deputaţii să nu mai fie aleşi pe liste de partid, ci direct, în baza circumscripţiilor uninominale.

În susţinerea acestei idei, formaţiunea politică a iniţiat o campanie mediatică de amploare, dar şi colectări de semnături. Atât partidele de opoziţie, cât şi partenerii de coaliţie ai PD s-au declarat însă împotriva acestei iniţiative.

Totodată, unii politicieni au spus că oamenii nemulţumiţi de proiect vor protesta în stradă.

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI