Parlamentul a votat un plan pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE în 2017; „Deputat PLDM: Este doar un PR, avem foaia de parcurs, iar acordul este însuşi un plan” // DOC

Parlamentul a votat un plan pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE în 2017; „Deputat PLDM: Este doar un PR, avem foaia de parcurs, iar acordul este însuşi un plan” // DOC
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 24.02.2017 13:13
Parlamentul  a votat astăzi o hotărâre privind aprobarea Planului legislativ anual pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru anul 2017.

Documentul a fost prezentat de însuşi speakerul Andrian Candu, acesta fiind un prilej pentru democraţi de a-şi asuma pe nedrept implementarea până acum a acţiunilor din acest acord, iar pentru socialişti – de a lansa critici sporadice în ceea ce ţine de prevederile Acordului de Asociere.

Fracţiunea PLDM a calificat documentul drept o acţiune de PR, în condiţiile în care deja există planuri de implementare a Acordului de Asociere cu UE.

„Dublarea acestor planuri se face doare pentru PR. Fracţiunea PLDM propune ca acest proiect să fie amânat, astfel ca să se pronunţe şi celelalte comisii parlamentare. De ce este nevoie dacă avem şi un plan de acţiuni, dar avem o foaie de parcurs, iar acordul însuşi este un plan de acţiuni”, a comentat liderul fracţiunii PLDM, Tudor Deliu.

Potrivit deputatului, proiectul respectiv a fost propus pe agenda plenului într-un termen foarte scurt, iar comisiile parlamentare nu au reuşit să-l examineze. „Nu putem să procedăm aşa: ieri am înregistrat proiectul, iar astăzi îl votăm”, a adăugat Tudor Deliu.

În documentul care prevede un plan privind implementarea unui set de legi prevăzute deja în Acordul de Asociere RM-UE se solicită comisiilor permanente să depună eforturi pentru implementarea acestui plan.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI