Este vorba despre documentarul produs de regizorul american Oliver Stone, „Ucraina în flăcări”, film lansat în noiembrie 2016 şi difuzat anume de presa Kremlinului. Filmul a stârnit critici vehemente pentru portretizarea unilaterală a evenimentelor de la Kiev. A existat şi o petiţie online, cu două zile înainte de prezentarea filmului în premieră, prin care se cerea ca prezentarea acestuia să fie interzisă pentru că ar fi o provocare şi pentru falsificarea faptelor. 

Postat pe Youtube şi proiectat la nivel naţional de televiziunea rusă RenTV pe 21 noiembrie 2016, filmul „Ucraina în flăcări” prezintă doar un unghi de vedere, portretizându-i pe fostul preşedinte demis Viktor Ianukovici, pe preşedintele rus, Vladimir Putin, şi pe Vitali Zaharcenko, cel care a servit ca ministrul de interne ucrainean sub Ianukovici. „Ucraina în flăcări” a fost făcut de o companie din Los Angeles, Another Way Productions, deşi sursa de finanţare a proiectului nu este foarte clară.

„La o săptămână după vizita premierului Pavel Filip la Kiev, la postul de televiziune al şefului său de partid, Vlad Plahotniuc, în emisie un documentar propagandistic: Ucraina în foc, în regia lui Oliver Stone. Despre trecutul „fascist” al statului vecin şi actualul război din Estul Ucrainei, cauzat de actuala guvernare de la Kiev, cu susţinerea americanilor. Aşa consolidam relaţia cu vecinii, aşa clădim respectul şi încrederea reciprocă, prin lovituri sub centură. Ferească Dumnezeu...”, scrie jurnalistul Vasile Munteanu, care atenţionează autoritatea în audiovizual. „Aşteptăm reacţia CCA, ambasadei Ucrainei şi a SUA. Nu cred că se va lăsa fără urmări”, spune jurnalistul.

Update // CCA S-A AUTOSESIZAT CU PRIVIRE LA FILMUL DOCUMENTAR „UCRAINA ÎN FLĂCĂRI”

Consiliul Coordonator al Audiovizualului anunţă că „s-a autosesizat referitor la difuzarea, pe data de 19 februarie 2017, de către postul de televiziune „Prime” a filmului documentar „Украина в огне” („Ucraina în flăcări”), preluat de la postul de televiziune din Federaţia Rusă ”Первый канал” (regizor – Igor Lopatonok, producători – Igor Lopatonok şi Claire M. Stein, producător executiv – Oliver Stone)”. Rezultatele monitorizării vor fi examinate în cadrul unei şedinţe publice a CCA, mai anunţă instituţia, fără să precizeze când anume va fi examinată această problemă.