„Vreau să vă spun că aceste schimbări nu o să ofere nimic. Argumentarea că avem un guvern tehnocrat e o minciunică, în care nu cred nici copiii. De ce? Pentru că toate deciziile se iau la PD, care sunt dictate de Vladimir Plahotniuc”, a declarat Ghimpu.

„În acest Guvern mai lipsesc încă cel puţin doi prim-miniştri: Vasile Tarlev şi Zinaida Greceanîi. Toţi au contribuţie la ceea ce avem astăzi: mizerie, sărăcie şi corupţia. Nu cred că acestă schimbare va dura mult, dacă vor ajunge până în toamnă”, a adăugat liderul PL.

Amintim că ieri şeful PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, anunţat că şapte miniştri din Guvernul Filip vor fi înlocuiţi. Astfel, Alexandru Tănase îi va lua locul lui Vladimir Cebotari la conducerea Ministerului Justiţiei. Totodată, fostul premier Chiril Gaburici a fost nominalizat drept noul ministru al Economiei.

Şi pentru Iurie Leancă s-a găsit o funcţie de vază. Acesta urmează să devină vicepremier pentru Integrare Europeană.

La conducerea ministerului de Agricultură a fost numit Liviu Volconovici. Noul ministru al Sănătăţii va fi Svetlana Cebotari, ministrul Reintegrării va fi Tudor Ulianovschi, iar Cristina Lesnic va fi vicepremier pentru Reintegrare.