Ghimpu, după remanierile de la Guvern: „Şi în continuare deciziile vor fi dictate de Plahotniuc”

Ghimpu, după remanierile de la Guvern: „Şi în continuare deciziile vor fi dictate de Plahotniuc”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 20.12.2017 12:42
Remanierile de la Guvern nu vor aduce nicio schimbare, iar toate deciziile vor fi luate şi în continuare de liderul PD, Vladimir Plahotniuc. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Vreau să vă spun că aceste schimbări nu o să ofere nimic. Argumentarea că avem un guvern tehnocrat e o minciunică, în care nu cred nici copiii. De ce? Pentru că toate deciziile se iau la PD, care sunt dictate de Vladimir Plahotniuc”, a declarat Ghimpu.

„În acest Guvern mai lipsesc încă cel puţin doi prim-miniştri: Vasile Tarlev şi Zinaida Greceanîi. Toţi au contribuţie la ceea ce avem astăzi: mizerie, sărăcie şi corupţia. Nu cred că acestă schimbare va dura mult, dacă vor ajunge până în toamnă”, a adăugat liderul PL.

Amintim că ieri şeful PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, anunţat că şapte miniştri din Guvernul Filip vor fi înlocuiţi. Astfel, Alexandru Tănase îi va lua locul lui Vladimir Cebotari la conducerea Ministerului Justiţiei. Totodată, fostul premier Chiril Gaburici a fost nominalizat drept noul ministru al Economiei.

Şi pentru Iurie Leancă s-a găsit o funcţie de vază. Acesta urmează să devină vicepremier pentru Integrare Europeană.

La conducerea ministerului de Agricultură a fost numit Liviu Volconovici. Noul ministru al Sănătăţii va fi Svetlana Cebotari, ministrul Reintegrării va fi Tudor Ulianovschi, iar Cristina Lesnic va fi vicepremier pentru Reintegrare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI