Conducerea Partidului Democrat, inclusiv şeful formaţiunii, Vladimir Plahotniuc, prim-ministrul Pavel Filip, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, miniştri şi deputaţi s-au adunat aseară la Casa Sindicatelor din Chişinău. Cu două ore înainte de începerea şedinţei, angajaţii de la BombTeh au verificat până şi arbuştii din faţa clădirii, iar poliţiştii au împânzit zona.

Cei care erau responsabili de securitatea evenimentului ne-au informat că nu putem intra la reuniunea de partid şi că reprezantanţii mass-media vor avea acces doar la briefingul de după întrunire. Regula nu a fost valabilă însă chiar pentru toată presa.

Unul dintre agenţii de pază ne-a spus că echipa de la Publika TV are invitaţie şi permisiunea de a urmări şedinţa propriu-zisă. După încheierea acesteia, chiar Plahotniuc a ieşit la rampă şi a anunţat că partidul a adoptat o nouă strategie pentru perioada următoare. Mai mult, a spus că se vor produce anumite schimbări, fără însă a preciza care vor fi acestea. Şeful PD a promis marea şi sarea, inclusiv un proiect care va începe în 2018, anul alegerilor parlamentare.

Plahotniuc nu a precizat însă din ce surse va fi finanţat proiectul şi dacă de acesta se va ocupa partidul pe care îl reprezintă sau Guvernul şi, respectiv, este vorba despre bani din bugetul de stat. La finalul briefingului, Plahotniuc a fost solicitat să comenteze acuzaţiile de omor care i se aduc în Rusia, dar acesta a plecat fără să spună ceva.

Imediat după ce Plahotniuc a ieşit din Casa Sindicatelor, pe urmele lui a călcat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan. El a aşteptat pe scări până când maşinile în care au urcat şeful PD şi premierul Filip au plecat.