Alexandru Slusari: „Furtul miliardului şi dosare fără sentinţe - rezultatele reale ale luptei cu marea corupţie şi hoţie în statul lui Plahotniuc”

Alexandru Slusari: „Furtul miliardului şi dosare fără sentinţe - rezultatele reale ale luptei cu marea corupţie şi hoţie în statul lui Plahotniuc”
Sursa: jurnal.md Foto: privesc.eu 13.12.2017 10:42
Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, a enumerat rezultate reale ale luptei cu marea corupţie şi hoţie în statul lui Plahotniuc.

Vedeţi mai jos ce „realizări” au fost prezentate de vicepreşedintele Platformei DA:

1. Furtul din sistemul bancar - în trei ani nici un proces public şi nici un ban întors. Principalul figurant al raportului Kroll I se află în libertate şi se pregăteşte să devină deputat.

2. Dosarul Landromat (spălare a peste 30 mlrd. dolari ai mafiei ruseşti) - nicio sentinţă.

3. Dosarul medicilor - nicio sentinţă.

4. Dosarul vameşilor - nicio sentinţă.

5. Dosarul funcţionarilor ANSA, care au eliberat certificatele moldoveneşti pentru exportul în Rusia a peste 40 mii de tone de fructe polonezi - nici o sentinţă.

6. Dosarele miniştrilor - fostul ministru Chirinciuc a fost condamnat la 16 luni cu suspendare. Fostul viceministru democrat Triboi a fost amendat. Fostul ministru al Agriculturii rămâne fără sentinţă.

7. Dosarele primăriei Chişinău - Gamreţchii a fost uşor amendat şi îşi finisează construirea castelului. Onişcenco, Dumanschii şi Didencu au primit de la unu până la doi ani de puşcărie cu suspendare. Grozavul a fost eliberat. Coteţ şede mai mult de un an în arest la domiciliul.

8. Autoritatea Naţională de Integritate, menită să verifice declaraţiile demnitarilor de stat, procurorilor şi judecătorilor, nu funcţionează de aproape doi ani.

În final, Alexandru Slusari spune că „corupţia şi hoţia să simt foarte confortabil sub egida lui Plahotniuc”.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI