Ghimpu: „E grav că avem un preşedinte de partid democratic, care vorbeşte despre valori, despre oameni, iar de cealaltă parte comandă omoruri”

Ghimpu: „E grav că avem un preşedinte de partid democratic, care vorbeşte despre valori, despre oameni, iar de cealaltă parte comandă omoruri”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 29.11.2017 17:21
În Moldova preşedintele unui partid democrat pe de o parte vorbeşte despre valori, iar de cealaltă parte comandă omoruri. O spune liderul PL, Mihai Ghimpu, cu referire la dezvăluirile killerului Vitalie Proca, privind comandarea asasinatului lui Gorbunţov de către oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Eu nu vreau să-i dau dreptate lui Proca sau să spun că minte sau nu minte. Eu vreau să spun că e grav că avem preşedinte de partid care comandă omoruri. Nu pot să spun care preşedinte de partid, că se vorbeşte despre două persoane şi ambii sunt preşedinţi de partid. Ceea ce ţine de Proca, de Pisateli - unul spune una, altul alta. Dar eu pricep în profesia asta şi am unele semne de întrebare şi văd că unele lucruri acolo clarifică nişte nuanţe. E vorba despre eliberarea din închisoare înainte de termen, despre eliberarea paşaportului. Cu timpul, o să vină ziua în care o să se afle totul. Nu poţi ascunde la nesfârşit”, a declarat Mihai Ghimpu, la TVC21.

„E grav că avem preşedinte de partid care comandă omoruri, iar mâine vine în faţa poporului şi „fericeşte”, că „o să trăiţi bine, votaţi-mă”. Un preşedinte de partid democratic, care vorbeşte despre valori, despre oameni, da pe de altă parte dă comandă să împuşte”, a adăugat Ghimpu.

Amintim că, la începutul lunii noiembrie curent, postul de televiziune Jurnal TV a difuzat în exclusivitate un interviu cu Vitalie Proca, aflat în Penitenciarul Jilava din România. Proca a declarat că Vladimir Plahotniuc a fost cel care a comandat omorul aşa-numitului „bancher negru” Gherman Gorbunţov. Plahotniuc a negat toate acuzaţiile.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI