Andrei Năstase: „Platforma DA va continua lupta pentru anularea votului pentru sistemul mixt”

Andrei Năstase: „Platforma DA va continua lupta pentru anularea votului pentru sistemul mixt”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 22.11.2017 18:27
Platforma Demnitate şi Adevăr va continua lupta pentru anularea sistemului electoral mixt, a declarat liderul formaţiunii, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8.

Totodată, Andrei Năstase susţine că încă mai există resurse şi mijloace pentru a lupta împotriva sistemului mixt, iar unul dintre acestea ar fi organizarea unui referendum.

„Referendumul este unul dintre cele mai importante mijloace şi ar fi păcat dacă ar fi ratat de către opoziţia democratică”, spune liderul PPDA.

Preşedintele Platformei DA a precizat că s-a adresat şi la Parlament, şi la Guvern cu solicitarea de a iniţia un referendum legislativ, dar nu a primit niciun răspuns.

De asemenea, Andrei Năstase a declarat că un alt mijloc de a lupta împotriva sistemului electoral mixt ar fi protestele.

„Mai rămâne a fi protestul, care iarăşi este un instrument democratic, dar pentru aceasta trebuiesc resurse de diferit fel, conjugarea dintre diferite partide”, a adăugat Andrei Năstase.

În context, liderul Platformei DA a adăugat că e nevoie de conjugarea efortului la maxim pentru organizarea unui referendum şi participarea la proteste.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI