VIDEO

Republica Moldova nu a convins NATO să ceară retragerea trupelor ruse din Transnistria

Republica Moldova nu a convins NATO să ceară retragerea trupelor ruse din Transnistria
Sursa: jurnal.md/digi24.ro Foto: Inquam Photos / George Călin 09.10.2017 12:28
Membrii Adunării Parlamentare NATO au adoptat o rezoluţie care va fi votată astăzi în faţa preşedintelui României în plen. Rezoluţia se referă la securitatea în zona Mării Negre. Republica Moldova a încercat, fără succes, să introducă un amendament care ar fi prevăzut ca NATO să ceară Rusiei să-şi retragă trupele din Transnistria 

Republica Moldova, participantă la această adunare ca stat asociat, a vrut să introducă un amendament care prevedea ca NATO să ceară explicit Rusiei retragerea trupelor de pe teritoriul Republicii Moldova, din Transnistria mai exact, inclusiv aşa-numitele trupe „de menţinere a păcii”.

Delegaţia de la Chişinău a primit promisiunea din partea raportorilor NATO că anul viitor s-ar putea lua în dicuţie acest subiect, având în vedere că Republica Moldova nu este un stat riveran Mării Negre. Şi pentru că rezoluţia viza doar Marea Neagră, nu este locul pentru introducerea acestei prevederi.

În această rezoluţie, mai multe state din zonă, care au conflicte îngheţate cu Rusia, au încercat să ceară protecţia NATO, dar aceste amendamente nu au fost incluse.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI