Panică în Austria: Un bărbat suspectat de plănuirea unui atac cu bombă la Viena a fost arestat

Panică în Austria: Un bărbat suspectat de plănuirea unui atac cu bombă la Viena a fost arestat
Sursa: jurnal.md Foto: reuters.com 20.01.2017 21:18
Poliţia austriacă a arestat vineri un bărbat suspectat că plănuia un atac cu bombă la Viena, relatează presa internaţională, citată de Agerpres.

Bărbatul a fost arestat într-un apartament din Viena de către forţele speciale în jurul orei 17:00 GMT (19:00, ora RM), a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din capitala austriacă agenţiei locale APA, adăugând că servicii de informaţii străine au avertizat autorităţile austriece în legătură cu un posibil atac.

"Existau indicii tot mai multe cu privire la un atac planificat în capitală în ultimele câteva zile", a declarat respectivul purtător de cuvânt. Potrivit Reuters, nu există deocamdată o reacţie din partea poliţiei, iar Ministerul de Interne a refuzat să comenteze informaţia.

Poliţia austriacă a recomandat populaţiei să fie mai vigilentă în locurile publice şi să anunţe poliţia dacă observă prezenţa unor pachete sau obiecte suspecte.

Anterior, ziarul Kronen Zeitung informase că agenţii de spionaj străine informaseră autorităţile austriece în legătură cu existenţa unui grup de albanezi susţinători ai grupării jihadiste Statul Islamic care intenţionau să comită un atentat la Viena între 15 şi 30 ianuarie.

Potrivit EFE, persoana reţinută sosise chiar vineri la Viena, cel mai probabil din Germania, cu o bombă de fabricaţie artizanală, pentru a comite un atac în oraş. Poliţia l-ar fi urmărit până la apartamentul din Viena unde a şi fost efectuată arestarea. Deocamdată nu există informaţii oficiale cu privire la naţionalitatea persoanei arestate şi nici confirmarea faptului că bărbatul avea asupra lui o bombă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI