Ministerul român de Externe, despre declaraţiile lui Igor Dodon făcute la Moscova: „Sunt inadecvate”

Ministerul român de Externe, despre declaraţiile lui Igor Dodon făcute la Moscova: „Sunt inadecvate”
Sursa: jurnal.md Foto: news.ro 19.01.2017 10:32
Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) anunţă că a luat notă de declaraţiile preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, făcute cu prilejul vizitei la Moscova, pe care le consideră inadecvate şi în dezacord cu realităţile politice şi relaţiile speciale dintre România şi Republica Moldova.

„Continuarea procesului de modernizare şi reformă, precum şi împlinirea aspiraţiilor tuturor cetăţenilor Republicii Moldova necesită acţiuni şi atitudini responsabile. Consolidarea durabilă a relaţiilor cu Republica Moldova şi susţinerea fermă a efortului de apropiere de UE în conformitate cu Parteneriatul Strategic bilateral pentru integrarea europeană constituie pe mai departe o prioritate de prim rang a politicii externe a României'', a a comentat Ministerul român de Externe, potrivit Mediafax.

Precizăm, că în cadrul vizitei sale la Moscova, Dodon pledat pentru lichidarea organizaţiilor unioniste din Republica Moldova, menţionând că în România „cei care au pledat pentru reunirea Moldovei istorice” au fost interzişi, întrucât „o jumătate din România este Moldova, din punct de vedere istoric”.

Ulterior, el a continuat ideea, dând şi exemplul Transilvaniei. „În România acele organizaţii care promovează ideea că o parte a României este Ungaria, adică Transilvania, o altă parte este Moldova, aceste organizaţii au fost interzise. De ce la voi asta nu se poate, dar la noi e posibil?”, a menţionat Dodon.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI