„Apelând la nişte indivizi amorali, de esenţă trădătoare, Plahotniuc încearcă cu disperare să corupă structurile teritoriale ale Platformei, propunându-le liderilor de acolo salarii de 10 mii de lei, sedii şi maşină la scară, doar să părăsească cu zgomot alternativa politică votată de protestatari în Piaţa Marii Adunări Naţionale”, au declarat reprezentanţii organizaţiei teritoriale Orhei, după ce ieri preşedintele structurii, Ion Levinţa, a anunţat că pleacă din funcţie.

Astăzi membrii organizaţiei de la Orhei au dezvăluit că Levinţa deja se plimbă cu o maşină nouă, înregistrată în structurile preşedintelui PD. Mai mult, reprezentanţii DA din teritoriu spun că s-a încercat la greu coruperea membrilor din mai multe organizaţii teritoriale cu mite generoase.

„Majoritatea membrilor Organizaţiei Teritoriale Orhei, dar şi colegii noştri din celelalte raioane ale ţării au respins categoric mita generoasă oferită de Plahotniuc, preferând să lupte cinstit şi curat cu regimul odios, în condiţii grele, fără bani. Oamenii demni ai Orheiului nu au trădat interesele poporului, nu s-au pus în slujba bandiţilor, nu au acceptat să-şi denigreze formaţiunea şi liderul ei. Şi dacă fostul nostru coleg Levinţa a acceptat acest târg, acum se plimbă cu o maşină nouă înregistrată la structurile lui Plahotniuc, cu un salariu de ministru de 10 mii de lei, cu sediu şi alte beneficii oligarhice. Putem spune că pe seama laşităţii, trădării, capitulării în faţa minciunii, acesta a ajuns să se înfrupte vârtos din miliardele furate de Shor şi Plahotniuc. Acum este clar că acest individ nu a venit la Platformă pentru a salva ţara de mafia lui Plahotniuc, ci pentru a face bani, pentru a se pricopsi şi a roade oase de la masa tâlharilor”, au declarat reprezentanţii Platformei DA, în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, membrii PPDA spun că scopul este, în special, denigrarea liderului Platformei, Andrei Năstase.

„Autoritatea Platformei, rezultatele  electorale, poziţia fruntaşă în sondajele de opinii ale formaţiunii şi a liderului acesteia, Andrei Năstase, nu puteau să nu deranjeze regimul criminal şi, în special, pe oligarhul Plahotniuc. Poate tocmai de aceea la conferinţa sa de presă Levinţa folosea în permanenţă expresia Platforma şi Andrei Năstase, iar televiziunile oligarhului nu s-au lăsat aşteptate să scoată în evidenţă tocmai acest lucru, bine regizat de sculele sale”, au menţionat membrii PPDA.

„Organizaţia Teritorială Orhei nu pleacă nicăieri, rămâne in-corpore în componenţa Platformei noastre, unica alternativă viabilă a mişcării protestatare şi populare actualei puteri lipsite de legitimitate. Aşa a fost întotdeauna: trădătorii cu trădătorii, oamenii cu demnitate cu oamenii cu demnitate”, au conchis reprezentanţii organizaţiei teritoriale de la Orhei.