Declaraţiile aparţin liderului PPDA, Andrei Năstase, şi au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Tribuna.

„În ce priveşte candidatul comun, ţin să reiterez că ideea am lansat-o chiar eu, încă în martie 2016, şi consider că, astăzi, poate mai mult ca oricând, avem nevoie de unificarea forţelor democratice şi antioligarhice. Această idee nu reduce totul doar la alegerile prezidenţiale. Trebuie să avem un front comun, o echipă comună, un staff comun ca să oferim oamenilor o alternativă politică sănătoasă – aşa cum au cerut oamenii la marele nostru protest din 13 septembrie, când s-a votat Rezoluţia privind crearea unei alternative viabile guvernării criminale şi pretinsei opoziţii geopolitice”, a declarat Andrei Năstase.

„Am optat de la bun început pentru un tandem dintre Platforma Demnitate şi Adevăr şi PAS, dar şi alte partide, societatea civilă, ca să venim cu un candidat comun pentru alegerile prezidenţiale, să alegem cea mai bună candidatură pentru un viitor Prim-ministru, să venim cu o listă comună de oameni profesionişti şi integri pentru alegerile parlamentare şi să identificăm cei mai buni oameni pentru un viitor Cabinet de miniştri”, a adăugat liderul PPDA.

Referindu-se la discuţiile despre determinarea candidatului comun, Andrei Năstase a accentuat că va fi propus cel care va avea cea mai mare susţinere populară, „cel care va convinge oamenii că ştie şi, mai ales, poate opri transformarea definitivă a ţării în SRL Partidul Democrat”.

„Instituţia preşedinţiei, una dintre cele mai importante în stat, trebuie scoasă din captivitatea oligarhică şi pusă în slujba întregii societăţii. Şi asta ar însemna primul act de demantelare a acestui sistem care sugrumă Moldova. Şanse de victorie au cei care sunt ataşaţi cu adevărat valorilor statului de drept, respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, care au o poziţie intransigentă, demonstrată în timp, faţă de regimul oligarhic şi luptă pentru oameni, este aproape de oameni. Principalele arme în această luptă sunt adevărul şi demnitatea, iar principalele calităţi ale unui preşedinte ales de popor trebuie să fie integritatea, profesionalismul şi curajul pentru a demonta acest sistem inuman”, a conchis Andrei Năstase.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.