„Din informaţiile operative cunoşteam depre intenţia de a organiza aceste proteste, destabilizări în masă. Am fost în situaţia să luăm măsuri de securitate sporite. Calific acţiunile organelor de forţe ca fiind unele adecvate”, a declarat şeful Guvernului.

Mai mult, Pavel Filip a avertizat că Guvernul deţinte „toate capacităţile” şi este pregătit „să facă faţă tuturor provocărilor”.

Amintim că accesul oamenilor în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost interzis în timpul festivităţilor de Ziua Independenţei.

Cetăţenii au fost nevoiţi să urmărească parada de după un gard, iar poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor care s-au mobilizat în urma unei campanii pe reţelele de socializare. 

Ulterior, Amnesty International Moldova condamnă dur acţiunile guvernanţilor de Ziua Independenţei, când forţele de poliţie au aplicat abuziv şi neîntemeiat gaze lacrimogene în direcţia manifestanţilor paşnici.

Organizaţia de apărare a drepturilor omului a emis o declaraţie în care solicită o anchetă minuţioasă şi imparţială în acest caz şi solicită tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi.