„Noi comuniştii considerăm că decizia neconstituţională din 4 martie a Curţii Constituţionale, privind alegerea directă a preşedintelui vor conduce la schimbarea politicii statale a RM. Prin respectiva decizie s-a comis o crimă dintre cele mai grave. Va conduce la războiul împuternicirilor dintre preşedinte, Parlament şi Guvern”, a declarat Voronin.

Potrivit liderului PCRM, în aceste condiţii, comuniştii nu vor desemna niciun candidat pentru prezidenţiale. În context, Voronin s-a arătat nedumerit de faptul că Partidul Democrat a reuşit să colecteze, într-un timp record, un număr impresionant de semnături în favoarea candidatului Marian Lupu. 

„Ăsta care a fost la noi, „nedonoşenîi, paţanu” ăsta Serioja Sârbu a spus că ei au început încă cu două săptămâni înainte de asta, eu n-am auzit încă reacţia CEC-ului la această interpretare, explicaţie cum de au reuşit ei în două ore să colecteze 30 de mii de semnături, n-am auzit explicaţia, dar dacă au început mai devreme asta deja e încălcare”, a adăugat Voronin.

Se pare că liderul comuniştilor este supărat rău pe foştii săi colegi de formaţiune, care acum îşi doresc să ajungă în fotoliul de preşedinte al ţării.

„Primul candidat, familia lui care e îngrozitoare, Lupu, ne-a trădat pe noi. L-am crescut, l-am făcut, credeam că o să facem om din el, ne-a trădat. Dodon, noi l-am crescut, l-am găsit nu ştiu unde într-o firmă „roga kopîta”, l-am adus şi l-am făcut om, ne-a trădat. Ei cum, din trădători de ăştia să iasă preşedinte? Acelaşi Dodon, că el vrea alegeri anticipate parlamentare, se bătea cu capul de toţi pereţii şi toate băncile în Parlament şi el acum se rupe că tocmai arde tot sub dânsul şi fălcile îi ard la preşedinţie, înseamnă că el are să fie fix aşa cum sunt ăştia şi o să calce peste tot numai în interesul lor”, a spus liderul PCRM.

Vladimir Voronin nu a ezitat să-l acuze din nou pe liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, de şantaj la adresa colegilor de coaliţie.

„Ghimpu şantajează regulat aşa numita coaliţie. Aşa i-a şantajat cu mare „pocesti” şi cu nârca l-a petrecut pe Urecheanu de la Curtea de Conturi şi l-a pus pe Slavic Untilă. Vulpea a venit să păzească „cureatnicul” sau Lupul oile, nu Lupu Marian, lup de ăsta de pădure. Ghimpu aşa îşi hotărăşte toate problemele, cumpără televiziuni şi radiouri, cumpără la fete maşini de engleze şi frumoase”, a mai adăugat Voronin.

Liderul PL, preşedintele PD şi cel al PSRM nu au răspuns la telefon pentru a comenta declaraţiile lui Vladimir Voronin. Deputatul PD Sergiu Sîrbu a calificat acuzaţiile liderului comuniştilor drept defăimătoare.