„Să facem cu toţii un exerciţiu. Potrivit legii, avem 100 de membri ai grupului de iniţiativă. Cei 100 de oameni ar fi trebuit să strângă în cele 14 ore câte 290 de semnături. Este imposibil. Eu am fost personal în satele noastre şi am strâns semnături. Mergeam, băteam la uşă – aceasta ia timp. Tehnic vorbind, este imposibil să faci acest lucru. Ceea ce au făcut cei de la PD a fost, pe lângă faptul că ei au fraudat, o sfidare adusă populaţiei, bunului simţ”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii În Profunzime de la PRO TV. 

La rândul ei, Maia Sandu a menţionat: „În timp ce noi în trei luni noi ne-am consolidat ca partid, ei şi-au adunat semnăturile în trei luni. Noi nu credem că semnăturile au fost în 24 de ore. Vorbim de un partid care se mobilizează din cauza şantajelor, ci nu de partid care lucrează pe bază de voluntariat”.

Precizăm că Platforma Demnitate şi Adevăr a depus deja o sesizare la OSCE, CEC, Promo-Lex, la organizaţiile internaţionale şi la misiunile diplomatice de la Chişinău în legătură cu semnalele parvenite de la cetăţeni din diferite raioane ale ţării, în care sunt deconspirate practicile ilegale de colectare a semnăturilor în favoarea candidatului PD la prezidenţiale.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.