Specialist pe spaţiul estic al Europei, acesta afirmă că a fost atacat de către unii analişti în urma mai multor articole cu referire la situaţia reală din politica moldovenească, fiind numit spion rus. Armand Goşu califică acuzaţiile lansate în spaţiul virtual drept calomnii şi spune că va merge în instanţă. 

„Să spui aici, la Bucureşti, că miza la Chişinău şi în Republica Moldova e eliminarea oligarhului controversat Plahotniuc generează anumite emoţii, se pare, în unele cercuri care ne invită să ne aliniem pe vechile tranşe roşii, anti-ruse, să nu vorbim de Plahotniuc. Nici eu, nici colegi de-ai mei nu vrem să lăsăm ca această operaţiune foarte dubioasă de manipulare a opiniei publice din România în favoarea lui Plahotniuc să continue la Bucureşti. S-ar putea la adresa noastră să se producă şi alte multe calomnii, toate vor face obiectul unor dosare civile deocamdată în instanţele româneşti”, a declarat Armand Goşu, la Jurnal TV.

Analistul politic de la Bucureşti a mai spus că în unele situaţii critica la adresa lui Vladimir Plahotniuc nu este tolerată.

„Opinia publică din România mi se pare că trebuie să fie informată corect despre evoluţiile din Republica Moldova pentru că-mi amintesc cu groază cum acum un an am pronunţat numele lui Plahotniuc la televiziunea publică şi au băgat imediat publicitate fără să mă lase măcar să-mi termin fraza”, spune analistul politic. 

În apărarea lui Armand Goşu au venit şi unii analişti. Victor Ciobanu afirmă că atacurile au o tentă vădit politică. „Aceste atacuri la adresa domnului Goşu, care, de fapt, este unul dintre acei foarte puţini analişti din Bucureşti care vine permanent cu expertiză, denotă o cointeresare şi o tentă vădit politică. Ori acei care o fac sunt exact „experţi” care ne furnizează permanent fie teme de campanie, cum ar fi unirea de la o luni sau tancurile ruseşti de carton. I-a deranjat atitudinea tranşantă a domnului Goşu, care în repetate rânduri a menţionat că mulţi analişti din Bucureşti sunt conectaţi la fluxurile financiare din Republica Moldova pe care Plahotniuc le duce la Bucureşti”, crede Victor Ciobanu.

Şi politologul român Octavian Milewski a venit cu o reacţie promptă. „Armand Goşu spune lucrurilor pe nume despre politica României cu referire la Republica Moldova şi manipularea spre psihoza de masă cu denumirea „unire”. Tematica unirii este mai mult decât o vacă de muls pentru zeci de „formatori”. (...) De-a lungul anilor, tematica unirii a adus numai beneficii acestei grupări transinstituţionale. Le aduce bani, le aduce voturi, le aduce o mare temă de dezbatere pentru care nu e nevoie să elaborezi politici publice şi sociale în beneficiul românului de rand. (...) Manipularea aceasta va aduce numai probleme, a spus Octavian Milewski.

Prim-vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc, vizat în declaraţii, nu a răspuns la telefon pentru comentarii.

Armand Goşu este specialist în spaţiul estic al Europei, conferenţiar universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii de la Bucureşti, redactor-şef de revistă, autor de cărţi, având numeroase apariţii în presa din România, dar şi în afara ei.