„Încă de când am demarat discuţiile în format mai larg, am insistat pe prezenţa unor experţi independenţi şi a presei. Am solicitat să ieşim în conferinţe de presă comune pentru a spune cetăţenilor cum decurg aceste discuţii şi pentru a transmite un mesaj de unitate, de încredere. Mi-am dorit şi am îndemnat şi pe interlocutorii mei să participăm la emisiuni televizate în care să ne prezentăm viziunile asupra viitorului Republicii Moldova. Am propus chiar să mergem în toată ţară, împreună, pentru a-i asculta şi auzi pe oameni, dar şi pentru a măsura încrederea lor, aşa cum ne-au sugerat prietenii germani”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele PPDA şi-a manifestat şi încântarea faţă de acordul Maiei Sandu de a participa la o discuţie televizată în prezenţa presei independente.

„Mă bucur că doamna Maia Sandu, la 22 septembrie, a dat curs acestor solicitări şi a declarat într-un talk-show că la fel îşi doreşte să participăm la o discuţie televizată, în prezenţa presei independente. Mai bine mai târziu decât niciodată”, a spus Andrei Năstase.

De asemenea, Năstase a lansat un apel către presă pentru a organiza pe un teren independent dezbateri transparente.

„Îmi doresc să aibă loc o dezbatere într-un astfel de format şi fac apel la presa independentă să se ocupe de organizarea acestei întâlniri. În opinia mea, este foarte important ca discuţia să aibă loc într-un format care să asigure o acoperire mare, să fie văzută de cât mai mulţi cetăţeni”, a precizat preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale.