Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr a reiterat faptul că o asemenea anchetă a fost demarată în Statele Unite, în pofida unor declaraţii echivoce făcute de Departamentul american de Justiţie. „Ca să fie foarte clar, există o anchetă internaţională, personal am dat declaraţii în calitate de martor în această anchetă”.

Potrivit lui Andrei Năstase, rolul viitorului preşedinte în reuşita acestei anchete internaţionale este unul esenţial. Şi asta pentru că şeful statului, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Suprem de Securitate, are acces la toate informaţiile necesare pentru desfăşurarea investigaţiei.
 
„Nu este mult timp până la 30 octombrie când oamenii trebuie să-şi aleagă un asemenea preşedinte, care va avea voinţă, va avea curajul şi nu-i va fi frică să pună la dispoziţia instituţiilor internaţionale nişte documente care fac dovada faptului că s-a furat”, a mai adăugat Năstase.
 
Liderul PPDA a mai declarat că şi-a stabilit câteva priorităţi în cazul în care va obţine sprijinul majorităţii la alegeri. Printre acestea se numără desemnarea unui procuror independent, transformarea CNA în DNA, scoaterea instituţiilor anticorupţie de sub influenţă politică, lustraţia extinsă, precum şi confiscarea bunurilor demnitarilor, procurorilor şi judecătorilor care nu-şi pot justifica sursele de venit. 
 
v