Decizia a fost luată astăzi la Consiliul Politic al PPEM. Totodată, în cadrul evenimentului de azi a fost constituit grupul de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor susţinătorilor candidatului PPEM.

PPEM va depune la CEC pachetul de documente privind înregistrarea grupului de iniţiativă pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova la ora 14:00.

Iurie Leancă s-a născut la Cimişlia şi are 52 de ani. Între 1981 şi 1986, Leancă a studiat la Institutul de Stat de Relaţii Internaţionale din Moscova (MGIMO).

Şi-a început cariera în serviciul diplomatic sovietic, iar în perioada mai-octombrie 1989 a fost funcţionar la ambasada Uniunii Sovietice la Bucureşti în calitate de secretar secund.

A fost prim-ministru al Republicii Moldova din 30 mai 2013 până pe 10 decembrie 2014 (în exerciţiu până în februarie 2015).

Iurie Leancă a devenit membru PLDM în 2009. În februarie 2015, după ce guvernul premierului desemnat Iurie Leancă nu a primit votul de încredere al parlamentului, acesta se retrage din PLDM.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.