„Mi se pare că acesta va fi o persoană interpusă, pentru a sustrage voturile alegătorilor de dreapta. Atunci când încerci să obţii ceva, trebuie să fii sigur că vei obţine, vei câştiga ori nu. Nu cred că dl Ghileţchi va avea mari succese, însă totuşi câteva sute de voturi vor rupe de la electoratul de dreapta, de la cei care au decis să înainteze un singur candidat, şi nu cred că aceasta e bine. Mă miră şi declaraţia lui Iurie Leancă, ce, în opinia mea, de asemenea, va fi o persoană interpusă, care ar avea misiunea să rupă voturi de pe dreapta. Acum însă ar trebui să lăsăm toate ambiţiile, să ne concentrăm asupra unui scop comun, deoligarhizarea statului. Partidele de dreapta, forţele extraparlamentare, trebuie să se unească şi să vină cu un singur candidat pentru a avea mai mari speranţe în a obţine victorie”, a declarat Deliu pentru Jurnal de Chişinău.

„Eu îl respect pe dl Ghileţchi pentru cunoştinţele sale, dar nu am înţeles niciodată de ce nu se dedică menirii sale, cea de pastor… În politică, dl Ghileţchi s-a implicat doar pentru funcţii, cât mai importante cu putinţă. El nu poate să nu înţeleagă că nu are nicio şansă. Va rupe doar un procent sau două din voturi, care votează tradiţional cu dreapta politică. Nu vreau să cred că este şi dumnealui parte a scenariului lui Plahotniuc”, a spus şi legislatoarea PLDM, Maria Ciobanu.

„Nu pot fi de acord cu aceste opinii exprimate.  Regret că pe alocuri aceste critici sunt lipsite de coerenţă pentru că noi am pledat ca cetăţenii să aleagă în mod direct”, a menţionat legislatorul.

Precizăm că Valeriu Ghileţchi este unul dintre deputaţii liberal-democraţi care a votat pentru Guvernul Filip. Ulterior, în aprilie, acesta a fost exclus din fracţiunea PLDM pentru nerespectarea deciziilor luate de fracţiune.