„Într-adevăr, în vara anu­lui 2013, când au apă­rut pri­mele idei des­pre capi­ta­li­za­rea băn­ci­lor şi înstră­i­na­rea pache­tu­lui majo­ri­tar de acţiuni, la insis­tenţa CNA şi a pro­cu­ro­ru­lui gene­ral de atunci s-a creat un grup de spe­cia­lişti în dome­niu. De la CNA a fost dele­gat dl Gofman, iar gru­pul urma să facă o ana­liză a lega­li­tă­ţii capi­ta­li­ză­rii băn­cii şi înstră­i­nă­rii pache­tu­lui majo­ri­tar de acţiuni. Doar că, în octom­brie 2013, Par­la­men­tul, printr-o hotă­râre, a decis că „nu s-au con­sta­tat devi­eri de la cadrul legal…”. Odată luată această hotă­râre, s-a pus punct acti­vi­tă­ţii gru­pu­lui”, a spus Harunjen într-un interviu pentru Ziarul de Gardă.

De partea cealaltă, liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, a spus în repetate rânduri că nu a fost creat un asemenea grup. Recent, acesta a respins acuzaţiile aduse de fostul angajat al Centrului Naţional Anticorupţie, Mihail Gofman, cum că a creat în 2013 un grup secret care a investigat situaţia bancară şi inegalităţile de la Banca de Economii, notează independent.md.

„Nu am creat prin dispoziţia mea în 2013 un grup secret. Eu nu am fost sesizat pe subiectul emisiilor frauduloase de la BEM”, a spus Leancă la sfârşitul lunii iunie.