„Fără a-şi da seama – a spus adevărul. Deşi nu înţeleg cum sculei lui Plahotniuc i s-a întors limba să zică aşa ceva. De fapt, victima în cazul dat este poporul nostru. El se simte penibil, astfel, zilnic din ţară pleacă câte 106 oameni. Restul care rămân în mare parte supravieţuiesc în condiţiile unui genocid”, a scris vicepreşedintele Partidului Platforma DA pe pagina sa de Facebook.

Slusari l-a îndemnat pe Osipov să iasă măcar o dată ziua din filiala imperiului lui Plahotniuc, şi anume din oficiului PD şi să se plimbe pe străzi pentru a vedea sărăcia din ţară, să vadă bătrânii care cerşesc, boschetarii care-şi caută de mâncare în tomberoane sau oamenii care-şi pun capăt zilelor din cauza sărăciei.

„Lasă Osipov să iasă măcar pentru puţin din oficiul PD – una dintre filialele imperiului lui Plahotniuc şi să meargă prin parcurile din capitală pentru a număra câţi bătrâni stau cu mâna întinsă. Lasă să vadă câţi boschetari în fiecare zi caută mâncare în tomberoane. Lasă să numere câţi copii şi pensionari în ultimul an s-au sinucis din cauza sărăciei sau din lipsa părinţilor sau copiilor care au plecat peste hotare. Lasă să plece în câteva sate să remarce câte case pustiite sunt. Lasă să solicite statistica divorţurilor ca să vadă câte cupluri s-au despărţit deoarece unul dintre soţi a fost nevoit să plece să construiască case de lux în Rusia, iar altul să aibă grijă de bătrâni în Italia”, a subliniat Slusari.

Membrul Consiliului Marii Adunări Naţionale menţionează că din 2009 PD a controlat în totalitate principalele instituţii de stat, precum Procuratura Generală, BNM sau CNA, timp în care au fost furate miliarde.

„Din 2009 până în 2016 nu a fost măcar o zi când PD nu a controlat Ministerul Economiei, Ministerul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei, BNM, Procuratura Generală, CNA, sistemul judecătoresc. Anume în această perioadă poporul a fost jefuit de trei ori – a pierdut acţiuni în cea mai mare bancă din ţară, a rămas fără 25 de miliarde de lei, care au fost scoase prin trei bănci şi a mai rămas şi fără fondurile de rezervă de peste 15 miliarde de lei. Şi Timka Plahotniuc, şi judecătorul Petic, şi alte sute de funcţionari publici în perioada respectivă au urcat la volanul maşinilor de lux, care vândute ar putea asigura pentru câteva luni pensiile bătrânilor din Moldova”, a mărturisit membrul PPDA.

„Iată de ce criminal este stăpânul lui Osipov şi cei din anturajul său, inclusiv şi Osipov, care se simt stăpânii vieţii în cea mai săracă ţară din Europa, cu cetăţeni umiliţi, pe care-i consideră nenorociţi şi sclavii săi. Şi aici Osipov chiar are dreptate – criminalul se simte în siguranţă”, a conchis Slusari.