Invitatul emisiunii a declarat că Andrian Candu şi Octavian Calmîc ar trebui să fie reţinuţi şi audiaţi de CNA şi Procuratură pentru contractele semnate cu „Energocapital”.

Sergiu Tofilat a mai spus că securitatea energetică a Moldovei este în pericol, întrucât nu se ştie cine este beneficiarul firmei „Energocapital”, iar din acest motiv, nimeni nu poate fi tras la răspundere în cazul în care compania nu-şi respectă obligaţiile contractuale.

Ofiţerul de presă al preşedintelui Parlamentului şi cel al ministrului Economiei au refuzat să comenteze acuzaţiile. De menţionat că firma „Energocapital" de la Tiraspol a acţionat în judecată compania de stat „Energocom" din Chişinău pe motiv că aceasta din urmă ar fi acumulat datorii de peste 350 de milioane de lei în perioada februarie-august 2015, fapt ce ar fi atras penalităţi, dobânzi şi prejudicii. "Energocom" nu recunoaşte însă aceste calcule şi le califică drept neîntemeiate.

Zilele trecute, un anchetator din stânga Nistrului a declarat că „Energocapital" ar fi scos din regiunea transnistreană peste 19 milioane de dolari sub formă de dividende. Banii ar fi fost plasaţi în conturile unei companii off shore din Hong-Kong, iar toată operaţiunea ar fi avut loc prin intermediul „Victoriabank” din Chişinău. Sergiu Tofilat a declarat că în spatele firmei „Energocapital” s-ar afla Evgheni Şevciuk şi prim-vicepreşedintele PDM, Vladimir Plahotniuc. Oligarhul nu a comentat acuzaţiile.