Principala lege financiară a statului a fost aprobată de Guvern abia pe 18 mai, cu o întârziere de jumătate de an, iar ieri proiectul a fost avizat în mare grabă de comisia de profil.

Dacă va fi aprobat, pentru acest an Moldova va avea un deficit bugetar de 4,2 miliarde de lei, pe care guvernanţii mizează să-l acopere din surse externe.

În ceea ce priveşte Legea privind statutul special al municipiului Chişinău, socialiştii l-au acuzat pe liderul PL că recurge la gesturi disperate pentru ca documentul să fie adoptat urgent în lectura a doua.

De menţionat că experţii Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei au criticat acest proiect. În urma unei analize a legii, specialiştii au constatat că iniţiativa Partidului Liberal, care limitează atribuţiile Consiliului Municipal Chişinău şi oferă mai multe competenţe primarului, sfidează bunele practici internaţionale în domeniul administraţiei publice locale. 

De asemenea, legislatorii urmează să dezbată astăzi moţiunea simplă înaintată de PSRM asupra activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu.

Jurnal.md transmite în direct şedinţa Parlamentului începând cu ora 10:00.