„Nu cred că i se va acorda o atenţie specială. Americanii jenaţi de asocierea lor cu Plahotniuc nu vor promova dosarul. Tot în sarcina flancului estic, mai ales a României, rămâne Republica Moldova. Administraţia de la Chişinău e abulică, se contrazic instituţiile între ele. În documentul final sper că va fi menţionată Moldova, măcar câteva aspecte generale, conflictul transnistrean, rolul Rusiei în destabilizarea regiunii”, a declarat Armand Goşu.

„De vreme ce Moldova nu are mari ambiţii, Chişinăul nu se va lupta pentru a obţine o cooperare militară întărită cu NATO, cum face guvernul de la Tbilisi. S-a mai vorbit de iniţiative NATO pentru a oferi ţărilor din Parteneriatul pentru Pace noi proiecte de consolidare instituţională în zona apărării, dar nu e clar dacă se concretizează ceva la summit. Cred că Moldova va fi foarte fericită dacă va fi menţionată în Declaraţia finală a şefilor statelor NATO adoptată la Varşovia”, a continuat analistul politic.

Armand Goşu mai spune că Chişinăul ratează un moment bun pentru negocieri serioase privind securitatea ţării: „Nu cred că putem spera mai mult pentru Chişinău. Din păcate, se ratează un moment foarte bun, când Vestul era dispus să poarte negocieri mai serioase privind securitatea Moldovei, în contextul războiului din Ucraina”.