„Toate acestea, cu siguranţă vor duce la reducerea în mod semnificativ a dependenţei de finanţarea externă. Cel puţin nu ne-am confruntat cu o situaţie care este acum, când cei care ne-au jefuit strigă în gura mare despre necesitatea unui memorandum cu FMI cu orice preţ, pentru a debloca finanţarea externă fără a implementa reformele cerute. Cunoaştem mai multe ţări europene precum Polonia, Ungaria, România care promovează o politică destul de independentă în relaţiile cu FMI, în pofida acestui fapt, economia acestor ţări se dezvoltă rapid, având acces către toate fondurile europene”,  a adăugat liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr.
 
Andrei Năstase crede că un alt principiu de bază pentru construcţia „statului bunăstării” în RM în al treilea rând este să avem o atitudine principială faţă de business: sistemul relaţiilor de piaţă, libertatea economică, antreprenoriatul liber nu pot fi privite ca un scop în sine.

„Businessul este solicitat şi ar trebui să beneficieze de susţinere şi protecţie în cazul în care îşi asumă anumite obligaţii sociale. Modelul de „îmbogăţire pe sine însuşi”, foarte cunoscută băncilor moldoveneşti este inacceptabil. Noi înţelegem situaţia antreprenorilor locali. Într-un stat capturat ei sunt zdrobiţi, la fel ca şi restul populaţiei. Există un cerc restrâns de oameni de afaceri, care au monopolizat şi offshorizat economia, umplând-o cu scheme criminale, folosind pentru aceasta funcţionari corupţi. Majoritatea covârşitoare a oamenilor de afaceri trebuie să achite „otkaturi” celor de sus, clanului Plahotniuc sau funcţionarilor lacomi. Dar de cele mai multe ori tuturor. În cazul în care aceste condiţii nu sunt îndeplinite, aşa-numitele organe de drept şi sistemul judiciar distrug afacerea. Noi vom distruge acest sistem vicios. Vom demonopoliza, vom deoffshoriza, debirocratiza şi vom decentraliza economia. Vom permite să prospere afacerile locale. Cu adevărat, vom sprijini întreprinderile mici şi mijlocii. Cel mai probabil, vom introduce stimulente fiscale şi vom apăra producătorii locali”, a spus liderul PPDA.
„În al patrulea rând. Crearea relaţiilor în subsistemele corporatiste care presupun încredere reciprocă între membri şi conştientizarea apartenenţei lor la realizarea scopului comun. Este semnificativ că aceste principii au stat la baza succesului şi a fenomenului „miracolul economic” în Germania şi Japonia postbelică”, a menţionat Andrei Năstase.

Liderul PPDA este de părere că în Republica Moldova îngenuncheată de Plahotniuc, cu instituţii de stat oligarhizate şi corupte, cu societate civilă şi business strivit, despre ce încredere poate fi vorba? Venind la putere, Partidul Platforma DA va încerca să demonstreze în primul rând populaţiei că, însuşi poporul este unul dintre cei mai importanţi factori de decizie.