„Am avut o discuţie cu dl. Filip, el e gata să vină în Parlament. Deci la sfârşitul sesiunii parlamentare, a treia sau a patra săptămână din luna iulie”, a precizat Candu.

La acest anunţ al preşedintelui Parlamentului, liderul socialiştilor a sărit la liberal-democraţi, pe care i-a mustrat că nu au semnat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, iniţiată de PSRM.

„Domnule Deliu, acum diplomat v-au trimis în... iulie sau august. N-o să aveţi niciun raport. De ce nu semnaţi moţiunea de cenzură? Sau aveţi ambiţii? Bine, atunci înaintaţi voi moţiune împotriva Guvernului şi noi o semnăm, nu e nicio problemă. Noi am înaintat moţiune, voi aţi venit cu propuneri. De ce n-aţi semnat? Veniţi cu a voastră!”, s-a adresat răspicat Dodon către deputaţii din fracţiunea PLDM.

În replică, Tudor Deliu a dat de înţeles că socialiştii au o agendă ascunsă şi că PLDM nu vrea să le facă jocul.

„Greşiţi amarnic, noi nu ne temem. Vă rog mult să nu ne impuneţi agenda dvs. PLDM are agenda sa, iar învinuirile dvs. nu sunt fondate. Cunoaştem foarte bine ce urmăriţi şi nu vrem să fim parte la ceea ce vreţi să faceţi”, a fost răspunsul lui Deliu.