„În loc să lupte cu regimul din ţară şi să-şi îndrepte forţele împotriva lui Plahotniuc şi banda acestuia, aşa-numita opoziţie luptă cu morile de vânt, distrăgând atenţia societăţii de la problemele reale, impun în locul acestora subiecte inventate şi chiar inexistente. După ce au luptat cu succes cu unioniştii de carton, apoi cu camioanele şi buldozerele americane, iată că a venit şi rândul LGBT”, a scris Petrenco pe pagina sa de Facebook.

Ex-deputatul consideră că la momentul actual în ţară nu există partide de stânga, mai mult, în viziunea lui Petrenco, în RM nu sunt nici partide pro-europene. Acesta îşi argumentează părerea prin faptul că nici un lider al aşa numitelor partide care se cred pro-europene nu ar putea fi prezent la marş, deoarece sunt preocupaţi mult prea mult de propriul rating.

„Noi nu avem partide de stânga! Niciun partid de stânga nu doar din Europa, ci din întreaga lume nu şi-ar permite să se manifeste împotriva unui miting paşnic, să îndemne, prin intermediul activiştilor săi, să arunce cu ouă în oameni numai pentru că sunt de o altă orientare sexuală. Acest lucru este o sălbăticie! Asta nu are nimic de a face cu valorile socialiste. Am impresia că cineva s-a intoxicat cu prea multă tămâie din biserici. Numiţi-vă cum vreţi, „martori ai lui Cantarean”, ai lui Markel sau Cibrikov etc. Numai nu vă numiţi socialişti, de stânga”, a declarat Petrenco.

„Noi nu avem niciun partid pro-european! Niciunul dintre liderii aşa-numitelor forţe pro-europene nu va ieşi la marşul de solidaritate „Fără Frică”. Ei se tem pentru ratingurile lor. Ei se gândesc la alegerile prezidenţiale. Pentru ei, populismul şi necesitatea de a se conforma cu modelul tradiţional conservativ al societăţii moldoveneşti este mai importantă decât drepturile omului”, a mărturisit fostul parlamentar.

De asemenea, Petrenco a criticat şi partidul care se află acum la cârma ţării, subliniind că schemele lui Plahotniuc funcţionează, în timp ce pseudo opoziţia distrage atenţia oamenilor de la problemele reale. „Despre partidul aflat la putere, în general, tac. Dezbinarea şi schemele banditeşti continuă să funcţioneze, în timp ce aşa-numita opoziţie face orice doar ca să nu lupte împotriva regimului”, a conchis Petrenco.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.