„Prima greşeală mare pe care o face insistent acest guvern, inclusiv prin intermediul mass-media pe care o controlează, e că încearcă să inducă ideea că ei n-au fost prezenţi la guvernare niciodată, că acum au venit. Însuşi domnul Filip a fost ministru, dacă nu mă înşel, a fost prezent în toate guvernele din 2009 încoace”, a declarat Vadim Pistrinciuc în cadrul emisiunii „Punctul pe AZI” de la TVR Moldova.

Pe lângă acestea, deputatul liberal democrat subliniază că PD controlează toată puterea. „Mai mult, PD, care astăzi controlează toată puterea (nu ca rezultat al votului, dar ca rezultat al unor virajuri politice), a avut cea mai mare voce de spus, a avut mereu o influenţă chiar decisivă. Bun, la vot, în coaliţie, mai erau discuţii, dezbateri, ceea ce unii numesc gâlceavă, iar alţii spun că uite acum e linişte. Eu aş zice că liniştea asta este cam funebră, că nu se aude nimic şi asta tot nu e bine, trebuie să existe nişte dezbateri, dacă există o coaliţie”, a marturisti deputatul.

O altă greşeală, în opinia lui Pistrinciuc, este inexistenţa unui plan bine structurat pentru viitor în vederea rezolvării problemelor din Republica Moldova.

„A doua greşeală este că nu observăm din raportul prim-ministrului viziunea, cum urmează să rezolve guvernul problemele fundamentale, foarte grave. Pe lângă facturile la lumină, mai sunt şi alte probleme. Oamenii aşa şi nu au primit un răspuns clar nici de la ANRE, nici de la Guvern, nici de la Ministerul Economiei, după ce un grup de iniţiativă a făcut nişte dezvăluiri care au spus foarte clar că noi procurăm energie electrică prin nişte intermediari”, a conchis Pistrinciuc.