Lucinschi a subliniat că se tărăgănează intenţionat desfăşurarea alegerilor, adăugând că PD este cointeresat ca scrutinul să abiă loc abia pe 30 octombrie. „Cu cât se tărăgănează desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, cu atât mai mare este pericolul ca statul să fie capturat în întregime”, a anunţat deputatul.

„Noi dorim să contribuim la desemnarea unui candidat comun. Cu partidele parlamentare, fie şi de dreapta, nu vom discuta. Vrem să discutăm cu Platforma Demnitate şi Adevăr, cu PAS al Maiei Sandu, cu Partidul Liberal Reformator ”, a spus Chiril Lucinschi.

Într-un final, acesta a punctat că totuşi data 3 iulie, care a fost propusă fracţiunea liberal democrată  pentru desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, este cea mai optimă. „Pornind de la voinţa poporului, care doreşte cât mai repede să-şi aleagă un preşedinte, data de trei iulie este cea mai potrivită. Pe de o parte, se încadra în termenul prevăzut de Constituţie, pe de altă parte, rămânea timp şi pentru campania electorală”, conchis Lucinschi.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.