„Plahotniuc a acaparat absolut tot. El deţine monopol asupra tuturor deciziilor în Republica Moldova şi asupra tuturor instituţiilor de stat, inclusiv sistemul judiciar, PG, MAI, CNA, SIS etc. Avem o situaţie când nu un partid, ci un om controlează tot. Partidul Democrat este doar o acoperire legală, dar avem un grup criminal organizat care astăzi se află la putere şi în fruntea acestuia este Plahotniuc. Nu vreau să repet una şi aceeaşi, dar trebuie să conştientizăm că în RM nu mai există democraţie”, a declarat Grigore Petrenco, în cadrul Ediţiei Speciale de la Unimedia.

Totodată, fostul deputat afirmă că astăzi situaţia este mult mai gravă şi nici nu se compară cu ceea ce era pe vremea regimului Voronin. „În perioada guvernării PCRM, noi nu am mers pe încălcarea Constituţiei, aşa cum face actuala guvernare, Curtea Constituţională nu era de buzunar. Sigur că au fost făcute multe greşeli, dar nu se compară cu ceea ce avem astăzi”, susţine Grigore Petrenco.

În pofida puterii actualului regim, Petrenco afirmă că acesta inevitabil va cădea. „Sunt absolut convins că acest regim va cădea şi poate să cadă în orice moment. Istoria ne arată că asemenea regimuri, de obicei, cad într-o săptămână-două. Şi uneori poate să ajungă un fleac care să răstoarne situaţia. Atunci când politica nu se face în Parlament, ea se face în stradă. După părerea mea, protestele au rămas unicul instrument de luptă cu actualul regim. Numai presiunile sociale asupra acestui clan mafiot poate schimba situaţia. Ei se tem de proteste şi ei înţeleg că toată structura lor criminală poate să cadă într-o zi. Iar cei care astăzi sunt în jurul lui Plahotniuc o să fie primii care o să dea depoziţii împotriva lui”, a mai spus fostul parlamentar.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.