Potrivit jurnalistului, cu toate că populaţiei i-a fost îngrădit dreptul de a ajunge la protest, cei care au reuşit să ajungă în centrul capitalei şi-au manifestat cu ardoare nemulţumirea faţă de starea lucrurilor din ţară.

„Cel mai important lucru pe care trebuie să-l scoatem în evidenţă e că masa protestatară este extrem de mare şi dă în clocot! Deşi Plahotniuc a interzis deplasarea cetăţenilor cu transportul public, Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost plină de oameni, iar acasă au rămas încă două treimi din cei care şi-au anunţat intenţia de a participa”, a scris membrul Platformei DA pe Facebook.

„De acum înainte, protestele trebuie să obţină finalitate prin anunţarea nesupunerii civice faţă de guvernarea criminală”, este cea de-a doua concluzie a lui Năstase.

Ultima concluzie a membrului Platformei DA se rezumă la regimul dictatorial din RM. „Astăzi, de Florii, putem spune cu certitudine că Plahotniuc a instaurat în Republica Moldova dictatură de tip huntă”, a conchis Vasile Năstase.