Încălcări comise în perioada electorală, precum şi în ziua alegerilor au fost sesizate şi de reprezentanţi ai altor partide politice de opoziţie, ai instituţiilor societăţii civile şi mass-media, precum şi de funcţionari ai Comisiei Electorale Centrale. Aceştia au sesizat încălcări grave care au condus la fraudarea alegerilor parlamentare din 2014 şi falsificarea rezultatelor acestora.

Potrivit sesizării semnate de Partidul Demnitate şi Adevăr, există semnale care indică asupra unor fraude electorale de proporţii cu implicarea directă a mai multor instituţii ale statului controlate de gruparea oligarhică de la putere. Chiar dacă conducerea CEC-ului a lansat o invitaţie pentru partidele politice de a lua parte la evaluarea sistemului automatizat „Alegeri”, iniţiativa nu urmăreşte altceva decât un scop bine determinat de guvernare oligarhică şi anume de a crea impresia unei pretinse deschideri a acestui sistem.

În aceste condiţii, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr consideră necesar consolidarea tuturor forţelor antioligarhice pentru a face ordine în domeniul organizării şi desfăşurării alegerilor, pentru a elimina schemele criminale folosite de putere în acest domeniu, pentru a asigura respectarea necondiţionată a drepturilor cetăţenilor la alegeri libere şi corecte.

De asemenea, PPPDA face apel la consolidarea forţelor antioligarhice cu scopul de a lansa o investigaţie independentă, veridică şi multilaterală a tuturor semnalelor de fraudă şi falsificare a alegerilor.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.