(click pe imagine)

Potrivit rapoartelor financiare prezentate la CEC, cel mai bogat partid din RM este Partidul Democrat. Bugetul formaţiunii a fost de 30 de milioane de lei în 2015, dintre care aproape 24 de milioane au fost cheltuite în campania electorală.

La mică distanţă se poziţionează Partidul Socialiştilor. Formaţiunea a raportat fonduri de peste 27 de milioane de lei în 2015. Cele mai mari cheltuieli PSRM le-a avut în campania electorală - peste 18 milioane de lei. Alte 6 milioane de lei au mers pentru presă şi materiale promoţionale, iar un milion - pentru întreţinerea sediilor.

Locul trei în topul celor mai bogate partide îl ocupă partidul lui Renato Usatîi. În 2015, Partidul Nostru a cheltuit 19,5 milioane de lei, dintre care aproape 14 milioane pentru campania electorală. Jumătate de milion a fost alocat pentru presă şi materiale promoţionale.

În rândul formaţiunilor milionare, se află şi Partidul Liberal Democrat, care a cheltuit în 2015 aproape 12 milioane de lei. Şapte milioane pentru campanie electorală şi aproape 3 milioane pentru presă şi materiale promoţionale a cheltuit PLDM, în timp ce aproape un milion a mers pentru întreţinerea sediilor.

Milionar este şi Partidul Comuniştilor, care a cheltuit peste 9 milioane de lei în 2015. Aproape toată suma a fost învestită în campania electorală, pentru care s-au alocat 8 milioane de lei.

Topul partidelor milionare se încheie cu Partidul Liberal. Raportul financiar pentru 2015 arată cheltuieli de peste 5 milioane de lei, dintre care, ca şi în cazul PCRM, aproape toată suma a fost direcţionată în campania electorală.

Mai multe detalii despre rapoartele financiare ale partidelor.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.