Mă refer la scuipătura pe care am primit-o de la Candu când l-a prezentat ieri pe noul guvernator al Băncii Naţionale Sergiu Cioclea. Cum vi s-a părut scena? Un Candu, al cărui naş a furat miliardul, îl laudă şi îl ridică în slăvi pe un Drăguţanu, care i-a ajutat lui naş-su să fure miliardul.

Înţelegeţi, d-voastră, în lume sunt aşa ţări idioate, ca o Franţă, de pildă, o Americă, o Islandă şi multe altele, unde dacă s-ar fura 15% din produsul intern brut acolo doamne fereşte ce ar fi, s-ar opri troleibuzele, s-ar închide magazinele.

Pentru că în America şi Franţa nu există aşa mari profesionişti ca Drăguţanu care să nu lase troleibuzele să se oprească, el e ca un superman care le împinge, înţelegi din urmă.

Şi tot el, supermanul Drăguţanu, a ţinut pe umerii lui fragili de adolescent povara leului, care uite s-a prăbuşit, da nu aşa de tare cum putea să se prăbuşească.

Un detaliu: Candu a vrut să spună „În altă ţară dacă s-ar fura...”, dar s-a corectat din mers, că doar e vorba de naş-su şi a zis aşa: „În altă ţară dacă s-ar... dacă ar există o fraudă de 14%...”