“Deci cum arată doar o zi(!) a stabilizării la Chişinău?
1) În sfârşit moldovenii au aflat cât îi costă jaful secolului - 25 de miliarde de lei. Plătiţi din bugetul lor în 25 de ani. Câte un mezelic pe an, un miliard. Ce simbolic, câte un miliard pe an, să nu uitam nici noi , nici urmaşii de acest jaf umilitor în vecii vecilor. Amin.

2) CEC (ce nume dubios, sună  a ЧКа) invalidează 400 000 x 3 de semnături ale moldovenilor. Nu că nu ar fi greşeli în proces… Dar cum o fac? Sfidător, obraznic. Cecăneşte, de parca cecănitul ar fi veşnic…Ne scuipă, noi ne ştergem… un mizilic , 400 000 x 3 de moldoveni.

3) Moldovenii îşi aduc contribuţia la lupta cu terorismul. Se promovează o lege Big Brother. Nici că ar fi un moment mai prielnic. După ce doamna Buliga &Co şi-au spălat pelincuţele pe la Bruxelles în timpul atentatelor, e timpul să punem botniţă pe moldoveni, pardon internet. Prea multa „porno” pe pagina guvernului. În treacăt , vom stoca toate datele trecute prin telecomuri, ca la o adică să le extragem pentru a da o bleandă cuiva. Audieri publice, interes public?!

4) CC ne face un cadou nouă, amatorilor de horoscop. O salată  de fructe, din mere (lituaniene) şi  piere (moldoveneşti). Ca să fie mai convingător, în aula Academiei de Ştiinţe. E un pic de manipulare? Dar ce contează? A trecut de atâtea ori!

5)Vin ruşii (Karasin)… Parlamentul scoate prosopul, sarea şi colacul. O declaraţie de neutralitate pe vecie. Cea care nu a trecut din prima. Cică, s-a opus Mihai Ghimpu. S-a lucrat un pic şi nu mai suntem unionişti. Teoria suptului… de la două vaci. И нашим, и вашим. Şi Bucureştiului, şi Moscovei.

6) Guvernul reacţionează…  creează un comitet. Comitet ,care va urmări toate evenimentele de importanţă naţională, gen jaful secolului, spălarea de miliarde de dolari, colapsul băncilor, corupţia şi oligarhia absolutistă.  Va urmări…  Alo, BNM, CNA, Procuratura, dar voi ce veţi face, tot veţi „urmări"?

7)  Ca să nu se încalce tradiţia, în miez de noapte se numesc în funcţii importante persoane, delicat spus, contestate de societate. Singurul merit al acestora e fidelitatea absolută oligarhiei absolute.

8) Între timp, copiii „proletarilor” din noua „adunătură", pardon, majoritate îşi etalează pe internet luxul exorbitant. Дело сделано, гонорар получен!

9) Şi ca această zi de rutină a „stabilizării” la Chişinău să se termine pe o notă majoră, Parlamentul îşi alocă 9 milioane de lei pentru gratii. Foarte bine!  Va costa moldovenii mai puţin în viitor. Doar o lăcată din exterior…”, scrie Sturza pe pagina sa de Facebook.

“Da, stabilizarea trebuie achitată. Tot în această zi Parlamentul României a revotat împrumutul de 150 milioane. Tot timpul m-am mirat: de ce 150?! De ce nu un miliard? Cifra magică la Chişinău. Şi un mizilic pentru Bucureşti…”, continuă fostul premier.

Totodată, Ion Sturza face o aluzie ironică la liderul PL, Mihai Ghimpu, care a declarat ieri că nu e corect ca partenerii de dezvoltare a ţării noastre să critice public RM.

“P.S. Să nu creadă ca eu anume aşa voi spune lucrurilor pe plan extern. Nu,  vor fi numai mesaje de încurajare. Acest mesaj este de uz intern. Pentru amatorii de…  ştiţi de ce... P. S.2 Cele enumerate nu sunt glume de 1 aprilie. S-au întâmplat ieri”, conchide Sturza.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.