„Coruperea a devenit deja un fenomen, a devenit o chestiune de notorietate şi despre aceasta poate vorbi orice cetăţean. Se ştie forte bine că Plahotniuc prin asta a pornit: prin şantaj, prin corupere, a pornit de la proxenetismul lui din anii 90, atunci când Plahotniuc făcea sluj la KGB-ul sovietic. Plahotniuc, în tinereţea lui, făcea proxenetism. El era agent KGB, de fiecare dată când era reţinut de miliţia de atunci, venea telefonul şi era eliberat. Plahotniuc era „stukaci” la KGB-ul sovietic. Acesta este adevărul pur”, a comentat Năstase.

„După aceasta, Plahotniuc a recurs la contrabandă, a recurs la filmuleţe pentru ca să şantajeze oameni, a trecut la şantajarea oamenilor de afaceri, a şantajat procurori, judecători: i-a luat în captivitate. A ajuns până la a captura instituţii. Şi faptul că a încropit această majoritate, din membrii mai multor partide politice, nu este nimic întâmplător, a fost o traiectorie bine pusă la punct. De la proxenetism a ajuns la proxenetism politic”, a continuat invitatul emisiunii.

Referindu-se la dezvăluirile făcute de deputata PCRM Elena Bodnarenco, Andrei Năstase a spus: „Ceea ce spune această deputată nu este nimic straniu, pe mine nu mă mai uimeşte. El încearcă să corupă şi membri ai mişcării protestatare, ai segmentelor sociale.”

Năstase a mai menţionat că există probe privind colaborarea lui Vladimir Plahotniuc cu KGB-ul. „Există şi probe în acest sens şi vor fi date publicităţii în momentul în care o persoană independentă şi integră va ocupa funcţia de procuror”, a precizat liderul DA.

Amintim că deputata PCRM Elena Bodnarenco a făcut dezvăluiri despre felul în care s-a constituit aşa-zisa majoritate parlamentară. După ce anterior a declarat că cei 14 transfugi din PCRM au fost „prelucraţi” timp de trei luni şi că au existat tentative şi în direcţia ei, Elena Bodnarenco a oferit mai multe detalii privind încercarea de a o smulge din Partidul Comuniştilor. „Ne-am întâlnit doar eu cu acest deputat. A fost o discuţie între patru ochi. Mi-a propus bani în schimbul ieşirii mele din PCRM. Mi s-a spus o sumă din şase cifre, în dolari. Suma finală ar fi urmat să fie discutată atunci când aş fi luat decizia, pentru că dacă aş fi ales vreo funcţie pentru mine sau pentru rudele mele, suma, evident, ar fi fost mai mică. Iar dacă aş fi vrut doar bani, suma ar fi fost mai mare”, a declarat Elena Bodnarenco, în cadrul emisiunii Interpol, la TV7.