Preşedintele Timofti a salutat vizita generalului american şi a apreciat sprijinul continuu oferit de Statele Unite şi Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic, în vederea consolidării capacităţii de apărare a Republicii Moldova.

De asemenea, şeful statului s-a pronunţat pentru impulsionarea şi eficientizarea cooperării dintre Republica Moldova, Statele Unite şi NATO pe diferite dimensiuni, inclusiv prin posibilitatea deschiderii la Chişinău a unui oficiu de legătură al Alianţei.

„Vizita dumneavoastră, într-o perioadă de maximă tensiune pe Continent, consemnează ataşamentul şi sprijinul constant acordat de NATO Republicii Moldova în implementarea reformelor din domeniile apărării şi securităţii. Apreciem contribuţia Alianţei Nord-Atlantice şi SUA la promovarea păcii în Europa şi în lume ”, a declarat şeful statului.

La întrevedere au fost abordate şi subiecte ce ţin de mediul actual de securitate la nivel regional şi global, în contextul proliferării terorismului.

În aceste circumstanţe, generalul Breedlove a salutat decizia preşedintelui Timofti de a decreta această zi drept una de doliu naţional. „În recentele atacuri au fost vizaţi şi militarii americani”, a menţionat generalul Breedlove.

La întrevedere a participat şi Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, James Pettit.

În acest moment, generalul american se află într-o vizită la poligonul Bulboaca. Aici au loc lucrări de renovare cu susţinerea SUA, pentru crearea unor facilităţi moderne de instruire.
 
Vizita generalului american în Republica Moldova face parte dintr-un turneu regional, care a inclus o vizită şi în Georgia.