Totodată, în cadrul întâlnirii grupului de lucru privind accesul presei în sala de şedinţe plenare a legislativului s-a stabilit că pe 16 martie va fi organizată o nouă şedinţă. De asemenea, s-a convenit ca şi fotografii să aibă acces în sala de şedinţe.

Directorul executiv al API, Petru Macovei, a propus ca reprezentanţii presei să organizeze luni o întâlnire la Centrul pentru Jurnalism Independent Moldova (CJI), acolo unde va fi întocmit regulamentul.

În context, vicepreşedintele parlamentului, Liliana Palihovici, a menţionat că acest document va fi transmis Biroului Permanent al Parlamentului spre aprobare, precizând că vor fi acceptate şi modificări privind modalitatea regulilor de acreditare.

Amintim că ieri a fost organizată prima şedinţă a Grupului de lucru privind accesul presei în sala de şedinţe plenare, iar conducerea Parlamentului a precizat că va identifica spaţiu pentru a permite operatorilor de televiziune accesul la şedinţele de plen.

Presa nu mai are acces în sala de şedinţe a Parlamentului din 2014, când deputaţii s-au mutat în clădirea renovată, devastată în timpul protestelor din aprilie 2009. Ziariştii pot urmări discuţiile din legislativ prin intermediul unor monitoare instalate într-o sală destinată presei, imaginile fiind regizate de un angajat al Parlamentului.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.