Cei doi fac parte din grupul de 14 transfugi care la sfârşitul anului trecut au anunţat că se lasă de partid şi aderă la o platformă creată în jurul PD.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a refuzat însă să pună la vot solicitarea PCRM, afirmând că există unele contradicţii în legislaţie şi a solicitat Comisiei Juridice să facă precizări.

Tot astăzi comuniştii au propus includerea pe ordinea de zi, în cadrul şedinţei Parlamentului de astăzi, a unei declaraţii prin care legislatorii să condamne traseismul politic.

„Propunem proiectul unei declaraţii privind condamnarea faptelor de migraţie politică şi trădarea intereselor alegătorilor. Propunem ca întreg corpul legislativ să-şi ia angajamentul de a modifica legislaţia pentru a preveni acest fenomen nociv, mai ales că toate fracţiunile s-au confruntat cu acest fenomen politic”, a declarat liderul fracţiunii PCRM, Inna Şupac.

Majoritatea parlamentară a respins însă propunerea fracţiunii PCRM de a condamna fenomenul de migraţie politică, aceasta fiind susţinută doar de 37 de deputaţi.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.