„Trebuie să constatăm că timpul trece foarte repede. Acum un an de zile, 14 entuziaşti, 14 romantici, 14 nebuni aş zice, s-au luat de piept cu sistemul care a fost creat de către o oligarhie criminală şi au făcut o tentativă de a proteja şi apăra poporul Republicii Moldova de crimele care au fost puse la cale de către clasa politică. În acest an de zile, într-adevăr anumite lucruri s-au schimbat, s-a schimbat spiritul protestatar – a avansat, s-a schimbat modul de gândire al oamenilor. S-a diminuat până sub pragul electoral impactul partidelor politice. S-au schimbat multe lucruri pe plan internaţional pentru că am reuşit să atenţionăm partenerii noştri de dezvoltare - Uniunea Europeană, Consiliul Europei, Statele Unite ale Americii, şi să aducem la urechile lor anumite lucruri, dar şi să demolăm acel mit al integrării europene”, a menţionat Valentin Dolganiuc.
 
„Dacă e să vorbim despre un plan de creare a stării de spirit, Platforma Demnitate şi Adevăr a reuşit foarte multe. Noi singuri rămânem uimiţi de ceea ce s-a reuşit. Noi am fost o portavoce, o cutie de rezonanţă a societăţii, a cetăţenilor în ansamblu. Noi am enunţat şi organizat aceste mitinguri de protest aşa cum şi-a dorit populaţia, aşa cum şi-au dorit cetăţenii care s-au deşteptat. Eu sunt optimist în ceea ce priveşte schimbările din Republica Moldova, pentru că mai devreme sau mai târziu orice oligarhie şi orice dictatură este aruncată la coşul istoriei. Sunt optimist şi la ceea ce priveşte demararea alegerilor anticipate”, a continuat membrul Platformei DA.

În context, Valentin Dolganiuc a spus că protestele trebuie să continue. „Este nevoie în continuare de o presiune majoră, este nevoie de proteste paşnice, care i-ar determina pe guvernaţi să plece. Nu regret acest efort care a fost depus de către noi toţi, care constituit Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, de către segmentele care au aderat, nu regret nopţile nedormite, nu regret lupta pe care am dat-o în numele demnităţii şi a adevărului pentru poporul Republicii Moldova”, adăugat Dolganiuc.